Friday, December 23, 2011

Γερμανόφωνα Τραγούδια Χωρίς Διαβατήριο - #74


74. Witch, The, 1970, (Herbert Hildebrandt)

            Οι Rattles ήταν ένα γερμανικό συγκρότημα που ξεκίνησε από το Αμβούργο στις αρχές της δεκαετίας του ’60, έπαιξε στα ίδια κλαμπ με τους Beatles και περιόδευσε στη Βρετανία με τους άγνωστους ακόμη Rolling Stones.  Το 1968 κατάφεραν να έχουν μια επιτυχία στην πατρίδα τους με το τραγούδι The Witch, μια σύνθεση του μπασίστα Herbert Hildebrandt (με το ψευδώνυμο Frank Steven), οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος μαζί με τον Achim Reichel, τον μόνο από το γκρουπ που ακολούθησε πετυχημένη σόλο καριέρα και παραμένει ενεργός στον χώρο της μουσικής μέχρι σήμερα.

            Οι ανακατατάξεις λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων έφεραν στο συγκρότημα την τραγουδίστρια Edna Béjarano, με την οποία ηχογράφησαν μια νέα εκτέλεση του The Witch που κυκλοφόρησε το 1970 γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία (#8 στη Βρετανία, #79 στις ΗΠΑ), πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.  
Οι Rattles, που διαλύθηκαν το 1977, έγιναν έτσι το πρώτο γερμανικό συγκρότημα που πλασαρίστηκε στα chart των ΗΠΑ. 
            Επανήλθαν στο προσκήνιο με ένα άλμπουμ που ηχογράφησαν το 2010 με αφορμή την 50η επέτειο από την σύστασή τους, με ανανεωμένο ήχο σε καινούριες συνθέσεις αλλά και νέες εκτελέσεις παλαιότερων επιτυχιών.


Βρετανία
8/70 The Rattles


ΗΠΑ
79/70 The Rattles

No comments: