Wednesday, December 21, 2011

Γερμανόφωνα Τραγούδια Χωρίς Διαβατήριο - #72


72. (I’m Always Hearing) Wedding Bells (Hochzeitsglocken), 1955, (Herbert Jarczyk, Fred Rauch, Robert Mellin)

            Ο τίτλος φαντάζει προφητικός για τον τραγουδιστή Eddie Fisher, ο οποίος την εποχή που ηχογράφησε το τραγούδι ήταν παντρεμένος με την Debbie Reynolds, πριν την εγκαταλείψει για την Elizabeth Taylor, από την οποία χώρισε μετά από πέντε χρόνια.  Αργότερα παντρεύτηκε άλλες τρεις γυναίκες: την Connie Stevens, την Terry Richard και την Betty Lin.

            Το τραγούδι με τίτλο Hochzeitsglocken ακούγεται στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία από τον Gerhard Wendland, που προβάλλεται σπάνια ακόμη και στις γερμανόφωνες περιοχές.  Τους στίχους του υπογράφει ο Αυστριακός στιχουργός Fred Rauch (1909-1997), όπως έκανε και με το Mütterlein που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία ως Answer Me.  Ο Rauch διακρίθηκε και ως τραγουδιστής με τη διασκευή τoυ The Battle of New Orleans του Johnny Horton στα γερμανικά.

            Ο συνθέτης Herbert Jarczyk (1913-1968) ήταν ο μικρότερος αδερφός του διασημότερου μουσικού Michael Jary.  Η δημοφιλής μελωδία που έγραψε για την αστυνομική τηλεοπτική σειρά Der Kommissar ακούγεται μέχρι σήμερα.

            Τους αγγλικούς στίχους έγραψε ο Βρετανός Robert Mellin που είναι περισσότερο γνωστός ως συνθέτης της πολύ μεγάλης επιτυχίας My One and Only Love που έγραψε με τον στιχουργό Guy Wood και ερμήνευσαν πάμπολλοι καλλιτέχνες, από τον Frank Sinatra μέχρι τον Sting.


Βρετανία
5/55 Eddie Fisher


ΗΠΑ
20/55 Eddie Fisher

No comments: