Thursday, October 20, 2011

Γερμανόφωνα Τραγούδια Χωρίς Διαβατήριο - #9

9. Drink, Drink Brothers, Drink, 1927/1931, (Wilhelm «Fritze-Bollmann» Lindemann)


Ο Βερολινέζος Wilhelm Lindemann (1882-1941), γνωστός και ως Fritze Bollmann, έγραψε αυτό το βαλς - προτροπή το 1927 επηρεασμένος αρκετά από τις μελωδίες του Johann Strauss. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1931, το Trink, trink, Brüderlein trink (Πιες, Πιες, Αδελφούλη Πιες) έγινε γνωστό ως Drink, Drink, Brothers Drink σε στίχους Harry S. Pepper. Ακόμη, με τον τίτλο «Η 11η Εντολή του Μωυσή» βρίσκεται αρκετά ψηλά στην κατηγορία των τραγουδιών που σχετίζονται με το ποτό και τραγουδιούνται ακόμη, όπως άλλωστε δείχνει η πρόσφατη εκτέλεση του Onkel Tom Angelripper (1996).

Μία από τις πρώτες ηχογραφήσεις του ήταν από την ορχήστρα του Carl Woitschach με τραγουδιστές τον Erwin Hartung και το κουαρτέτο του


και του Harry Steier.


Στη Βρετανία κυκλοφόρησε με τον Stuart Robertson.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τραγουδιστή, στιχουργού και συνθέτη Lindemann ήταν η οπερέτα του Heinrich Heines erste Liebe (Ο Πρώτος Έρωτας του Χάινριχ Χάινε) που αφού έδωσε περισσότερες από εκατό παραστάσεις στο Αμβούργο και το Βερολίνο, έγινε ταινία το 1922. Η διάσημη για την αθυροστομία της Claire Waldoff, που αναφέρεται συχνά ως δασκάλα της Marlene Dietrich, ηχογράφησε το 1930 έναν δίσκο με τραγούδια του.

No comments: