Monday, November 17, 2008

Υποψήφια για τη θέση προπονητού της ΑΕΚ


Ο αγιασμός δεν έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Αντί για νίκες ακολούθησαν χαμένοι βαθμοί που άλλες χρονιές (και χωρίς έκτακτο αγιασμό) ήταν σίγουροι.


Φυσικά η σκοταδιστική νοοτροπία της χώρας που απλώνεται από τα κοινωνικά στρώματα των πιο χαμηλών ως των δυσθεώρητων εισοδημάτων, δεν επιτρέπει τον σχολιασμό της αγιαστούρας. Αντιθέτως, σε τέτοιες περιστάσεις, σαν να μην πιστεύουν και οι ίδιοι στη δύναμη του θεού τους, παρουσιάζουν μια δειλή τάση αναλαμπής μέσα στη ζόφο τους. Αίφνης γίνεται λόγος για "έλειψη παντοδυναμίας" (θου και πάλι θου!), επανέρχονται στην επιφάνεια αρχαίες σοφίες του ύφους "συν Αθηνά..."


Πάει, λοιπόν, ο Γιώργος Δώνης (μήπως δεν τον κατέβρεξε αρκετά ο παπάς;) και στη θέση του έρχεται κάποιος που έχει αποδεδειγμένα καλύτερη σχέση με τα θεία: ο Νίκος Κωστένογλου.


Προβλέπω ευχέλαια και εξορκισμούς προκειμένου να καταφέρνει να ισορροπεί ο Μαϊστόροβιτς, να βρει τη θέση που του ταιριάζει ο Σκόκο και τη χαμένη νιότη του ο Μπασινάς...


Έχω όμως και μια καλύτερη πρόταση:


Αφού το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι παρά η επανάληψη ενός κακού (πλην όμως με μεγάλη λαϊκή απήχηση) θεατρικού έργου, που παρακολουθούμε κι εμείς μόνο και μόνο για για να δούμε με πιο σκηνοθετικό τρυκ θα βγει και πάλι νικητής ο ένας και μοναδικός ακατονόμαστος, και σε συνδυασμό με την κατηφόρα που έχει πάρει η ομάδα, γιατί να μην παραχωρήσουν τη θέση του προπονητή στη Sarah Palin;


Έτσι κι αλλιώς κι αυτή ένα θεϊκό σημάδι περιμένει.

4 comments:

mantz said...

Θεϊκό!
:)

"Αισθηματική ηλικία" said...

Ισως δεν είναι η σωστη ανάρτηση για να σου πω πόσο μου λείπεις αυτές τις μέρες στην πόλη που μιλάει αλλα δε βλέπει σινεμά.

Αταίριαστος said...

Προφανώς ο Θεός υποστηρίζει άλλη ομάδα. Δεν το καταλαβαίνουν; Πολύ μυαλό θέλει;

basik-ly said...

Τώρα θα τους δείξουμε... not.