Saturday, November 17, 2007

Ζήτω η Διαπλεκομένη Δημοκρατία

Τα παιδιά και οι αιώνιοι έφηβοι είναι και πάλι πανέτοιμοι να τιμήσουν το ΠολυτεχνείοΖει και όλα αυτά που τους δίδαξε και εξακολουθεί να τους διδάσκει, αφού, 34 χρόνια μετά, έχασε κάθε ευκαιρία να πεθάνει νέο και ωραίο.

Τα Ελληνόπουλα ξέρουν!

Ξέρουν γιατί έχουν διδαχτεί την Ιστορία από υψηλής αισθητικής και εξαιρετικής παιδαγωγικής αξίας βιβλία στα πολυτελή κρυφά σχολειά τους. Τους την έχουν επιβεβαιώσει οι καθηγητές τους που την ώρα του μαθήματος κοιτάζουν το ρολόι γιατί είναι ώρα να πάνε στο φροντιστήριο. Εμπιστεύονται τους μεγαλύτερους - από την άκρα Δεξιά με την άκρα Αδέξια - γιατί, στην εποχή του Internet, τους βλέπουν να μαλώνουν με υπέρμετρο ζήλο και ειλικρινές ενδιαφέρον για το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ, θεόπνευστο, σωστό βιβλίο και τις αξίες που πρέπει να μεταδώσουν στη νέα γενιά. Ξέρουν, γιατί οι ρασοφόροι είναι πάντα στο πλευρό τους, ακόμη και στο κρεβάτι τους.

Τα παιδιά σήμερα θα βγούνε στους δρόμους για να δώσουν εξετάσεις σε θέματα που απαιτούν ωριμότητα και κρίση. Θα βάλουν τα καλά, επαναστατικά ρούχα που φυλάνε προσεκτικά στην ντουλάπα για σημαντικές εκδηλώσεις, και θα επαναλάβουν την απαράμιλλη επωδό: "Για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι!"

Θα βροντοφωνάξουν το ξεχασμένο χιτ «Έξω οι βάσεις του θανάτου» προς τιμή των καθηγητών τους που συγκινούνται με κάτι τέτοια και βάζουν και κανένα βαθμό παρπαπάνω, πριν καταλήξουν στο ψαγμένο και άκρως δημοφιλές σουξέ «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

Οι νέοι σήμερα γνωρίζουν πολύ καλά τι απαιτούν - προϊόν της εξαιρετικής διαδικασίας εκδημοκρατισμού των τελευταίων 34 χρόνων:

Ψωμί και Τσιγάρο - Όχι στα σιχαμερά σάντουιτς αμερικανικής προέλευσης και τα λιγδερά κρουασάν της ρατσιστικής Γαλλίας. Το πολύ - πολύ καμιά σαλάτα γκουακαμόλε από το καταπιεσμένο Μεξικό. Κι αυτήν με άφθονη κρεμ φρες (το σύγχρονο λαδόξιδο) για να καλύπτει τη γεύση του αβοκάντο. Όλα τα φαγητά να σερβίρονται σε τασάκι με φούντα. Και αντίδωρο.

Παιδεία και τα μυαλά στα κάγκελα – Όχι άλλα περιττά βιβλία, μαθήματα, καθηγητές και σχολικά κτήρια. Περισσότερες παροχές σε Οργανωμένους Αθλητικούς Συλλόγους που προβάλλουν τα αθλητικά ιδεώδη με σουγιάδες, όπλα και βαριοπούλες. Χρήσιμα πράγματα για την ευγενή άμιλλα που χαρακτηρίζει τις νύχτες στην παραλιακή. Διορισμό και μονιμότητα σε όλους ανεξαιρέτως. Ζωνιανά σε όλη την επικράτεια.

Ελευθερία και γαμώ - Ελεύθεροι βανδαλισμοί στις διαδηλώσεις, ελεύθερο σπάσιμο στα σκυλάδικα. Ελευθερία στους δολοφόνους αντιπάλων ΠΑΕ, ατιμωρησία στους ήρωες της Θύρας ΧΨΩ. Διαρκής στήριξη και προστασία της αλητείας, όχι μόνο στα ματς της Εθνικής. Εφαρμογή των λαϊκών μέτρων ανέγερσης αυθαίρετων οικοδομών δίχως γρηγορόσημο. Ελεύθερο πάρκινγκ στα πεζοδρόμια. Σταδιακή κατάργηση των πινακίδων και των σημάτων της τροχαίας. Πλήρης φοροαπαλλαγή δίχως φακελάκι. Κάτω οι νόμοι που εμποδίζουν το νταβατζηλίκι.

Σύνταξη στα 18!

Εύγε, άριστα, μπράβο. Περάσατε κι αυτή τη χρονιά.
Αφομοιώσατε τέλεια τα όσα έχετε δει στα άριστα εξοπλισμένα με την πολυλογία της εργολαβικής τηλεόρασης σπίτια σας. Και του χρόνου σ' ανώτερα!


Υ.Γ. Σσσ... Μην τους πείτε πως οι καθημερινές συνήθειές τους είναι αμερικανικότερες των χειρότερων Αμερικανών και τους το χαλάσετε. Αφήστε τους στην τύφλα τους.

7 comments:

mickey said...

Μετά από αυτό το post προβλέπω να προστίθεται ως νέο τοπ-σύνθημα:

"Για όλα φταίνε οι Βερολινέζοι"

(οι... bloggers τουλάχιστον ;))


Πολύ φοβάμαι πως πολλοί νέοι της χώρας (και όχι μόνο) είναι αρκετά παραχαϊδεμένοι για να δώσουν σημασία σε όλα αυτά και να δουν μέσα στον καφρέφτη που τους προσφέρεις.

Το πολύ πολύ να τον... σπάσουν κι αυτόν, όπως συνηθίζουν με ό,τι τους φταίει (από αυτοκίνητα μέχρι ATMs και... σκουπιδοτενεκέδες) και μετά να πάνε για ένα... Big Mac με Coca-Cola στα McDonald's της πλατείας Συντάγματος ;)

Υπάρχουν πάντως και οι "άλλοι" νέοι, αλλά δυστυχώς δεν κάνουν φασαρία - και σπάνια (if ever) κατεβαίνουν σε πορείες...

Ας διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας - όσο μπορούμε.

mickey said...

(ελπίζω η αναφορά μου στις αμερικάνικες διατροφικές συνήθειες των νέων μας να μην το "χαλάσει" σε κάποιους - αν είναι να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο δέχομαι και... διαγραφή :)))

bidibis said...

Έχασες Basik που δεν ήσουν εδώ να δεις Live ολόκληρη την πορεία ως την Αμερικάνικη πρεσβεία από το κανάλι του ΚΚΕ. Δηλαδή πιο πολύ έχασες την περιγραφή και το σχολιασμό από το στούντιο

Ή μήπως έχεις Nova και δεν σου ξεφεύγει τίποτα;

Seven Film Gallery said...

Η δικη μας απάντηση για το σχόλιο σου και τη σημασια της σημερινης μέρας ηταν η προβολή της νεας μας ταινίας με τον σημαδιακο τιτλο
" Κλέφτες "

Respect! Το σχολιο σου ειναι πραγματικα εξαιρετικο. Φοβουμαι οτι μπαινεις στη λίστα των μελλοντικων εχθρων αυτου του ...εθνους ( ξέρεις Ψωμιαδης,Λιακόπουλος και λοιποι εθνικοαπελευθερωτες...)p

basik-ly said...

@ mickey

Μπα, τα γνήσια Ελληνόπουλα κάνουν αντίσταση με... Goody's και φραπέ. :)


@ bidibis (aka g.a.n.g)

Δεν έχω Nova, αλλά έχει μια φίλη μου και πηγαίνω για να βλέπω την ΑΕΚ. Και επειδή ξέρω ότι είσαι έτοιμος να σχολιάσεις, σου δίνω κι άλλη τροφή:
Χτες είδα Blonde Redhead και Interpol.


@ seven film gallery

Συνάντησα τον τυπογράφο του Λιακόπουλου που μου είπε ότι ο... συγγραφέας δεν πιστεύει τίποτε από όσα γράφει.

Θεόδωρος Γρηγοριάδης said...

Σε ευχαριστώ για το μήνυμα, γράφω από Σέρρες αυτή την στιγμή. Εύχομαι να τα πούμε σύντομα, σε ουδέτερες-εθνικά-ζώνες.

Locus Publicus said...

Aγαπητέ μου basik,
Το κείμενο με εκφράζει απόλυτα. Οχι παίζουμε. Εγώ πάντως απο την Αμερική μπαίνω κάθε μέρα στο ρίζο για να δώ τί μου ετοιμάζουν τα μονοπώλια. Ο ιμπεριαλισμός καραδοκεί έξω απο το σπίτι μου. Να πάρω όπλο, να ετοιμαστώ για αντίσταση; Nα πώ στο γιό μου να κάνει κατάληψη του σχολείου του; Να ζητήσω άσυλο για την καφετερία που συχνάζω; Να κάψω μιά σημαία;

Τι να κάνω ο έρμος για να αντισταθώ στην εκμετάλευση;