Saturday, May 12, 2007

What's happening brother?

Κάτι συμβαίνει στη μπλογκόσφαιρα. Πολλοί μπλόγκερς πρέπει να έχουν κουραστεί και μάλιστα ταυτόχρονα. Δεν εξηγείται αλλιώς η ομαδική ύφεση στα ιστολόγια. Ίσως πάλι ο ένας να τροφοδοτούσε τον άλλο με την ενέργειά του, οπότε να συνέβη κάτι αντίστροφο με τη θεωρία του ντόμινο... Ίσως να εγκατέλειψαν τις προσπάθειες όταν διαπίστωσαν ότι απευθύνονται μόνο σε κόσμο που γνωρίζουν ούτως ή άλλως. Με άλλα λόγια ότι διαβάζονται μόνο από τους φίλους τους. Δεν ξέρω. Εικασίες κάνω. Άλλωστε ποτέ δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις μαζί τους. Ω, ναι. Τώρα μπορώ να το πω: ουδέποτε γνώρισα μπλόγκερ μέσω μπλογκ!!!
Ωστόσο, αποδεικνύεται πως είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσεις, αλλά δύσκολο να κρατήσεις αυτό που ξεκίνησες... Θέλεις ο ενθουσιασμός που σ' εγκαταλείπει, οι ιδέες που σε παρατάνε, το ότι τελικά δεν ξέρεις να γράφεις... πολλά.

Εν αναμονή...

4 comments:

etalon said...

δεν ειναι αυτο, αν και γενικα συμφωνω.
Νομιζω πως φταιει αυτο το γρηγορο καλοκαιρι που τους εβγαλε ολους εξω στις ακρογιαλιες.

Συν το γεγονος οτι παυει να ειναι οσο συνωμοτικο χρειαζεται για να δημιουργει την ιντριγκα...

...τελος οι ελληνες blogers ειναι κυριως συγκεντρωμενοι στις 2 μεγαλες πολεις.
Η ανακυκλωση δημιουργει μια ελαφρα πληξη...

onelittleastronaut said...

επισης μην ξεχνατε και την "φαγωμαρα" που υπαρχει στην ελληνικη τουλαχιστον μπλογκοσφαιρα (τι λεξη κι αυτη), αναμεσα σε μπλογκερς..εδω ο ενας δαγκωνει τον αλλον επωνυμα, ανωνυμα φανταστειτε, συμφωνω και με εταλον για τις 2 μεγαλες πολεις, καποιος που δουλευει οχταωρο στην αθηνα τουλαχιστον νομιζω οτι ειναι δυσκολο να ανταποκριθει καθημερινα-η και αραιοτερα-σε καθημερινα ποστ και κομεντς. ας παραδεχτουμε ομως ολοι και το οτι το 80% των μπλογκς που γνωριζουμε δεν εχουν κανενα ενδιαφερον (πια)...

enteka said...

η φαγωμάρα είναι το χειρότερο, όντως, παρόλο που δε με άγγιξε ποτέ άμεσα, μ' ενόχλησε τόσο πολύ ακόμη και που υπήρχε γύρω μου. energy-draining.
[ούτε κι εγώ έχω γνωρίσει blogger]

mantz said...

Last but not least, μας έχουν ξεσκίσει οι Forthnet, Vivodi, OTE κτλ. με την μετάβαση στα ιδιόκτητα δίκτυα των νέων παρόχων. Όσοι κάναμε το λάθος και τσιμπήσαμε στις "προσφορές" τους έχουμε ουσιαστικά μείνει χωρίς ίντερνετ (Δηλ. χωρίς ADSL) και το φως δεν φαίνεται ακόμη στο τουνελ. Εγώ έχω κάνει αίτηση στη Φορθνετ εδώ και 40 μέρες και το μόνο που κατάφερα ήταν να μου κοπεί η adsl που είχα (Φορθνετ μέσω δικτύου ΟΤΕ) και να έχω ξεμείνει με το dialup. Άλλοι γνωστοί στη Vivodi περιμένουν μήνες επίσης...
Fuck them and leave them... (αλλά έλα που δε γίνεται...)
Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω σε μπλόγκ εδώ και 1 μήνα...