Tuesday, March 06, 2007

Wolfmother / Wolf & Cub

Η ώρα των λύκων! Wolf & Cub λέγεται το τετραμελές συγκρότημα από την Αυστραλία με τους δύο ντράμερ (!) που παίζει πριν από τους Wolfmother δημιουργώντας, trip-αριστά, ψυχεδελικά ηχητικά τοπία την ώρα που ο κόσμος στριμώχνεται περισσότερο στο μπαρ, παρά στις πρώτες σειρές. Έτσι, δεν είναι δύσκολο να διεισδύσω μπροστά και να διαπιστώσω πόσο νέοι είναι όταν συμμαζεύουν τα συμπράγκαλά τους.


Οι συμπατριώτες τους Wolfmother, παρ’ όλο που σχηματίστηκαν αργότερα, κατάφεραν να γίνουν πιο γνωστοί χάρη στο πολύ καλό ντεμπούτο που κυκλοφόρησαν πέρσι. Το δυναμικό τρίο ξεκινάει με το Dimension και συνεχίζει με το Apple Tree που μοιάζει να έχει γραφτεί για να ακούγεται επί σκηνής. Ο Andrew Stockdale αλλάζει κιθάρα καθώς εισάγει το White Unicorn με μια ιστορία για κάποιο σπήλαιο στον Βόρειο Πόλο, ενώ ο μπασίστας Chris Ross φαίνεται γεννημένος για τα πλήκτρα. Δεν εξηγείται αλλιώς ο ενθουσιασμός του κάθε φορά που ορμάει στο κίμπορντ του σαν να ήταν κρουστό (νιώθω χαμόγελα από φίλους του Cecil Taylor;) και μάλιστα πολύ πιο ευέλικτο απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε. Καταλήγει να το έχει φέρει κάθετα στη σκηνή και να του συμπεριφέρεται άλλοτε σαν άρπα κι άλλοτε σαν ακορντεόν.

Θα συνεχίσουν παίζοντας το ομώνυμο άλμπουμ τους at random order κι όταν επιστρέφουν για το ανκόρ ξαφνιάζουν όσους νομίζουν πως, όπως συνήθως, πρόκειται για το επιδόρπιο ενός καλού δείπνου. Οι Wolfmother έχουν κι άλλο πιάτο στο μενού τους - το φιλέτο! Διότι πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις ένα μισάωρο set που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και μια καταιγιστική διασκευή στο Communication Breakdown;



Columbiahalle, 16. Feb. 07

4 comments:

etalon said...

καλημερα. χρονια πολλα στις γυναικες της ζωης σου.

basik-ly said...

Ευχαριστώ. Θα τους τα διαβιβάσω.

cheaptalk said...

Movie Trivia #3746: Lone Wolf & Cub είναι μια θρυλική σειρά γιαπωνέζικων κόμικ που επηρρέασε κάπως και τον Frank Miller σε κάποια από τα έργα του, όπως π.χ. το Ronin που δεν έχει καμία σχέση με τη ταινία του '98 αλλά ανακοινώθηκε πολύ πρόσφατα ότι ετοιμάζεται η κινηματογραφική μεταφορά του. Τη μεταφορά του Lone Wolf & Cub σχεδιάζει επίσης.. θρυλικά ο Darren Aronofsky με το γνωστό του πάσο.

basik-ly said...

cheaplog, καλωσόρισες!

Πολύ ενδιαφέροντα trivia!