Monday, May 08, 2006

Grant McLennan R.I.P.

"all them pretty angels only come at night"


Δεν συμπληρώθηκε καν ολόκληρος χρόνος από την τελευταία φορά που είδα τους Go-Betweens, μόλις είχαν κυκλοφορήσει τον δίσκο Oceans Apart με το έξοχο Here Comes The City.
28 Μαΐου 2005. Με το θερμόμετρο κολλημένο για αρκετές μέρες στους 35 βαθμούς, ο κόσμος έξω στον κήπο του κλαμπ ούτε κατάλαβε πότε άρχισε να παίζει ο Paul Armfield που άνοιγε το πρόγραμμα. Έπινε μπίρες και χάζευε τους περαστικούς grufties που πήγαιναν στη διπλανή, μεγαλύτερης χωρητικότητας αίθουσα, για να δούνε ένα gothic γιαπωνέζικο συγκρότημα. Δεν είχαν μπει όλοι μέσα όταν οι Go-Betweens ξεκίνησαν να παίζουν τις μελιστάλαχτες μελωδίες (ο Grant McLennan) και τους συγκοπτόμενους ρυθμούς (ο Robert Forster) τους. Με ρεπερτόριο που κάλυπτε όλο το φάσμα της καριέρας τους, και πλαισιωμένοι από τη rhythm section που αποτελούσαν η Adele Pickvance (μπάσο, φωνητικά) και ο Glenn Thompson (ντραμς) ικανοποίησαν απόλυτα το πειθαρχημένο, οπωσδήποτε όχι αποτελούμενο από teenagers, κοινό. Ακόμη και οι προκλήσεις του Robert, που είχε ζήσει ένα διάστημα στο Regensburg κοντά στο Μόναχο, υπέρ της Bayern που μόλις είχε κατακτήσει το γερμανικό κύπελλο, δεν βρήκαν έντονες αντιδράσεις. Αντιμετώπισε τις λιγοστές αποδοκιμασίες με την ατάκα «εμείς οι Βαυαροί είμαστε σκληρά καρύδια, δεν πτοούμαστε από κάτι τέτοια!» και πρόσφερε μπουκαλάκια με νερό στις πρώτες σειρές.
Φέτος, η Bayern κατέκτησε πάλι το κύπελλο, ο Grant McLennan όμως δεν είναι πια μαζί μας. Πέθανε ενώ κοιμόταν στο σπίτι του, στο Brisbane, στις 6 Μαΐου 2006. Πήγε αλλού να παίξει τις αγγελικές μελωδίες του.

No comments: