Sunday, December 25, 2011

Γερμανόφωνα Τραγούδια Χωρίς Διαβατήριο - #76


76. Yes Sir, I Can Boogie, 1977, (Rolf Soja, Frank Dostal)

            Η Mayte Mateos και η Maria Mendiola έδιναν παραστάσεις σε ένα από τα Κανάρια Νησιά, τη Φουέρτεβεντούρα, χορεύοντας φλαμένκο και τραγουδώντας παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια, όταν ανακαλύφτηκαν από μέλη της γερμανικής RCA που έκαναν εκεί διακοπές.  Τις προσκάλεσαν στο Αμβούργο από όπου μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγιναν γνωστές σε όλη την υφήλιο.

            Ο συνθέτης και παραγωγός Rolf Soja συνεργαζόταν με τον στιχουργό, πρώην μέλος των Rattles, Frank Dostal.  Μαζί έγραψαν το μεγαλύτερο ποσοστό του υλικού που αποτέλεσε το πρώτο, ομώνυμο άλμπουμ των Baccara.  Το Yes Sir, I Can Boogie ανέβηκε στο #1 του καταλόγου επιτυχιών της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, της Σουηδίας, του Ισραήλ και της Βρετανίας, όπου για πρώτη φορά καλλιτέχνης από την Ισπανία έφτανε τόσο ψηλά, πουλώντας πάνω από 16 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.  Μέχρι σήμερα έχει γνωρίσει πάνω από 50 διασκευές.

Βρετανία
1/77 Baccara



            Το Sorry, Im a Lady,1977, (Rolf Soja, Frank Dostal) που ακολούθησε, ανέβηκε στο #1 της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας και της Αυστρίας, και κατάφερε να πλασαριστεί στο Top-10 της Βρετανίας (#8), της Σουηδίας και της Ελβετίας.

            Το 1978 οι Baccara εκπροσώπησαν το Λουξεμβούργο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση με το τραγούδι Parlez-vous français?  Το ντουέτο έπαψε να υφίσταται στην αρχική του μορφή το 1981, αλλά από το 1983 μέχρι σήμερα εμφανίζονται κατά καιρούς διάφορα σχήματα με το ίδιο όνομα (ή New Baccara), που έχουν πάντα ως μέλος μία από τις Mateos ή Mediola.


Βρετανία
8/78 Baccara

No comments: