Saturday, December 03, 2011

Γερμανόφωνα Τραγούδια Χωρίς Διαβατήριο - #54


54. Rainy Day Refrain, A (Dadom, dadim, dadim dadom, Schnürlregen), 1950, (Heino Gaze, Eric Maschwitz)

            Ο Γερμανός μουσικός Heino Gaze (1908-1967), είχε να διαλέξει ανάμεσα στα νομικά και τη μουσική.  Τελικά, αν και πήρε το πτυχίο του και δούλεψε για ένα διάστημα ως δικηγόρος, διάλεξε τη δεύτερη, στην οποία αφοσιώθηκε εντελώς μετά τον πόλεμο και ίδρυσε τον δικό του μουσικό εκδοτικό οίκο.  Εκτός από τα πολλά τραγούδια που έγραψε, συνέθεσε μουσική για περισσότερες από 40 κινηματογραφικές ταινίες.  Ο Heino Gaze είχε γράψει τη μουσική και τους στίχους στο τραγούδι Schnürlregen (Dadom, dadim, dadim, dadom) που ερμήνευσε η Helly Möslein.

            Ο πολυτάλαντος Βρετανός Albert Eric Maschwitz (1901-1969) που υπογράφει τους αγγλικούς στίχους του τραγουδιού υπήρξε ηθοποιός, συγγραφέας, σεναριογράφος και διευθυντής του τμήματος ψυχαγωγίας του τηλεοπτικού BBC πριν το εγκαταλείψει για το ITV.  Δικοί του είναι οι στίχοι των τραγουδιών A Nightingale Sang in Berkley Square και These Foolish Things, το δεύτερο με το ψευδώνυμο Holt Marvell.

            Στο αμερικανικό chart εμφανίστηκε στην εκτέλεση της Mindy Carson (#24), ενώ υπήρξαν και οι λιγότερο γνωστές των Arthur Godfrey και Mary Martin, The Andrews Sisters με τον Guy Lombardo, της Vera Lynn, του Jan Garber και των Orioles.  Το τραγούδι γνώρισε επίσης επιτυχία στη Σουηδία και τη Φινλανδία ερμηνευμένο στις γλώσσες αυτών των χωρών.


ΗΠΑ
24/50 Mindy Carson

No comments: