Thursday, December 01, 2011

Γερμανόφωνα Τραγούδια Χωρίς Διαβατήριο - #52


52. Power, The, 1990, (Benito Benites, John Garrett)

            Πίσω από τα ονόματα Benito Benites και John Virgo” Garrett III κρύβονται οι παραγωγοί Michael Münzing και Luca Anzilotti από την Φρανκφούρτη, που θεωρούνται οι πατέρες του Eurodance.  Πριν γνωρίσουν επιτυχία με το όνομα Snap!, συμμετείχαν στα σχήματα 16 Bit και OFF, με τον μετέπειτα γκουρού της μουσικής techno, ντίσκ τζόκεϊ Sven Väth. 

            Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το The Power, ένα κράμα μουσικής House με στοιχεία Hip-Hop, διαπιστώθηκε πως οι δημιουργοί του είχαν χρησιμοποιήσει samples από κομμάτια των Mantronix, Chill Rob G και Jocelyn Brown, δίχως προηγουμένως να έχουν πάρει την άδεια.  Ακόμη και το λογότυπό τους δεν ήταν παρά μια αντιγραφή εκείνου της περίφημης εταιρείας Stax.  Όλες οι πρώτες κόπιες πολτοποιήθηκαν και ηχογραφήθηκε μια καινούρια εκτέλεση, με τον ράπερ Turbo B. και τη φωνή της Penny Ford (στο βίντεο κλιπ έχει αντικατασταθεί από την Jackie Harris).  Το τραγούδι ξεκινάει με μια φράση στα ρωσικά που αναφέρεται σε ένα κομπιούτερ καινούριας τεχνολογίας που είχε λανσάρει μια αμερικανική εταιρεία.

            Στη Γερμανία δεν άργησε να γίνει χρυσός δίσκος φτάνοντας στο #2 του καταλόγου επιτυχιών, ενώ λίγο αργότερα ανέβηκε στο #1 της Βρετανίας, όπου παρέμεινε για δύο βδομάδες.  Ακολούθησε η επιτυχία στις ΗΠΑ (#2), όπου κέρδισε πλατινένιο δίσκο.  Συνολικά το The Power πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ το άλμπουμ που το περιείχε ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια.


Βρετανία
2/90 Snap!


ΗΠΑ
1/90 Snap!

No comments: