Monday, June 15, 2009

Οι Καλοί και Ορθόδοξοι Χριστιανοί

Οι καλοί και ορθόδοξοι χριστιανοί δεν ξέρουν ότι στο Βερολίνο για παράδειγμα παραχωρείται γερμανικό σχολείο τις απογευματινές ώρες για τη διδασκαλία των Ελληνόπουλων... χ γενιάς ή θεωρούν τον εαυτόν τους τόσο ανώτερο που προφανώς το εκλαμβάνουν ως δικαίωμα. Οι καλοί και ορθόδοξοι αυτοί, λοιπόν, χριστιανοί δεν ενημερώθηκαν για το περιστατικό αγνού 16χρονου Ελληνόπουλου που χαιρέτησε ναζιστικά στον χώρο του εν λόγω σχολείου, ούτε την ανεύθυνη αντίδραση (αμηχανία;, ο εθνικοσοσιαλισμός ως τρόπος ζωής και σκέψης της σύγρονης ελληνικής κοινωνίας;) των Ελλήνων καθηγητών - "Ε, παιδί είναι τώρα, αμάν κι αυτοί οι Γερμανοί με τα κόμπλεξ τους..." - όταν κλήθηκαν να πάρουν θέση.

Και φυσικά οι καλοί και ορθόδοξοι χριστιανοί έχουν μπερδέψει τον ναζισμό με τη δική τους χούντα και νομίζουν ότι ο Χίτλερ ήταν και υπέρ της θρησκείας.

5 comments:

mantz said...

Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι πράγματι η εθνική ιδεολογία των Yunanηδων. Από τους 17Νίτες μέχρι τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους. Όλα τ'άλλα εξηγούνται αν τα δούμε μέσα από αυτό το πρίσμα...

mantz said...

...Από την άλλη, είναι λίγο και για λύπηση, αν σκεφτείς ότι είναι αποτέλεσμα συμπλεγμάτων, μιας αίσθησης μειονεξίας και κυρίως έλλειψης ευκαιριών και ελευθερίας που τα καλλιεργεί όλα αυτά.

basik-ly said...

Έτσι είναι, αλλά πόσο παρήγορα μπορεί να λειτουργεί αυτό; Και, κυρίως, ως πότε;

"Αισθηματική ηλικία" said...

Για πάντα...

Ν.Α. Λάμπης said...

Ξομολογημένη αμαρτία δεν είναι αμαρτία.

Όσο κι αν έψαξα {κι έχω ψάξει πολύ!} δεν κατάφερα να βρώ...
- ούτε έναν καλό
- ούτε έναν ορθόδοξο
- ούτε έναν χριστιανό.

Κάτι φοβισμένα ανθρωπάκια συνάντησα με εαυτουλισμό ώς τον ...θεό {τον καλό, τον ορθόδοξο, τον χριστιανό θεό... όχι κάναν γιαλαντζή} που ξέδιναν υποκρινόμενα ότι είναι διάφορα πράγματα κι αποχτούσαν σκοπό ζωής φασίζοντας προς πάσα κατεύθυνση.

Κατά τα άλλα...
Καλό καλοκαίρι.