Monday, December 08, 2008

Εδώ Βερολίνο

Αυτή τη στιγμή στην πλατεία Wittenberg 3Α, όπου στεγάζεται το Ελληνικό Προξενείο αλλά και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Το ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο (Δεν φτάνει που δεν έχει φροντίσει να χτίσει την πρεσβεία της, η Ελλάδα, όπως κάθε πλούσια χώρα, συντηρεί ΚΑΙ προξενείο. Σε μια περιοχή όπου τα έχουν καταφέρει περίλαμπρα άλλες χώρες, από την Ινδία ως την Ιταλία και την Ιαπωνία, το ελληνικό ερείπιο αποτελεί καρικατούρα, παρόμοια με του "κράτους δικαίου") από τη Δευτέρα το πρωί στις 9:40 έχει καταληφθεί από διαμαρτυρόμενους κατά του θανάτου ενός ατόμου ηλικίας 15 ετών, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από αστυνομική σφαίρα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα αστυνομικά αρχεία υπάρχουν περίπου 30 άτομα στο κτίριο της Wittenberg Platz. Οι καταληψίες είναι κατά κύριο λόγο ντυμένοι στα μαύρα, τα πρόσωπά τους καλύπτονται εν μέρει με μαντίλια και κασκόλ. Ύψωσαν μια κοκκινόμαυρη σημαία στη θέση της ελληνικής, κρέμασαν ένα μεγάλο πανό και, φωνάζοντας αντιεξουστικά συνθήματα, ρίχνουν φυλλάδια στα ελληνικά. Η γερμανική αστυνομία, με 120 υπαλλήλους σε υπηρεσία, έχει παραταχθεί στην πλατεία. Η παρέμβασή τους θα συμβεί εφόσον το απαιτήσουν οι ελληνικές αρχές. Όσο αυτό δεν συμβαίνει, η παρουσία των καταληψιών στο προξενείο χαρακτηρίζεται ως ανεκτή.

Όταν διαπιστώθηκε η δράση, οι περαστικοί έδειξαν κατανόηση. Ένας Έλληνας που ζει στο Βερολίνο, είπε στην εφημερίδα Tagesspiegel ότι ήταν καλή ευκαιρία, έτσι ώστε "να γίνει γνωστή η οικονομική και κοινωνική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, καθώς επίσης και η αστυνομική βία και η διαφθορά που είναι ευρέως διαδεδομένες. "

Για τις 13:00 έχει προγραμματιστεί ένα συλλαλητήριο μπροστά από το προξενείο.

3 comments:

Μεγαλοκοπέλα said...

Να υποθέσω πως αυτά τα παιδιά αν μη τι άλλο έχουν εμπεδώσει τι σημαίνει "τζάμπα μάγκες"; Με τη βαθιά γνώση πως θα παραμείνουν ατιμώρητα για τον τσαμπουκά τους, θα μεταλαμπαδεύσουν τις αρχές τους στους θαμώνες τις κοντινής καφετερίας.

IdentityCafe said...

βρωμοελλαδα οπως ειπες και στον ολντ μποι...

basik-ly said...

@ Μεγαλοκοπέλα

Περίπου όπως τα λέτε, αγαπητή.

@ IdentityCafe

Και είναι τόσο ενοχλητική η βρώμα... Πού βρίσκεσαι;