Friday, March 28, 2008

28 Μαρτίου 2008

Χθες βράδυ ο U. έκλαψε περιγράφοντας μια σκηνή από το ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, μια ταινία που φτιάχτηκε μάλλον για να προπαγανδίσει την ελληνοτουρκική φιλία, μα που φαίνεται να τον άγγιξε έστω κι αν δεν έχει καμιά άμεση σχέση με τους δυο αυτούς λαούς.
Ο U. πρέπει να κοντεύει τα 70. Ξεπερνάει τα προβλήματα που του άφησε ένα ελαφρύ εγκεφαλικό μαθαίνοντας ελληνικά, ενώ μιλάει και πολύ καλά πολωνέζικα…

Η σημερινή κατάσταση του L. ήταν δραματική. Δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος, ζαλιζόταν και δεν ήθελε να φάει… Πήγαμε στον γιατρό, που επέμενε πως χρειάζεται άσκηση. Κάναμε μια απόσταση δέκα λεπτών σε πενήντα! Έφαγε ένα γιαούρτι και δύο αυγά με το ζόρι.
Μετά τη δουλειά τον «απήγαγα» και πήγαμε σε ένα εστιατόριο της γειτονιάς, όπου κατάφερε να φάει μια σούπα από μπρόκολα και να πιει έναν καφέ με παγωτό.

Τηλεφώνησα στην Ε. για να της ευχηθώ «χρόνια πολλά» για τα γενέθλιά της. Άρχισε δίαιτα προχθές και σήμερα είχε πρόβλημα γιατί ήθελε να βγει. Όταν τη ρώτησα γιατί δεν περίμενε ως αύριο για να την αρχίσει, ξαφνιάστηκε… Η παρακμή της είναι εντυπωσιακή και ιδιαίτερα θλιβερή. Επιλογή της.

Μετά από καιρό μίλησα στο τηλέφωνο με τον Τor. που πρότεινε να συναντηθούμε την Κυριακή. Λίγο αργότερα πήρε και η Ch. που (υποτίθεται πως) ταλαιπωρείται ακόμη από μια ίωση. Στην πραγματικότητα κάτι δεν πάει καλά με τη φαρμακευτική αγωγή που της έδωσε ο γιατρός που ανέλαβε το ιατρείο του παλιού της που βγήκε στη σύνταξη. Το έχει καταλάβει και η ίδια.

Αν και η ποιότητα είναι κακή, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το Oceans & Streams των Black Keys.



Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή στην τηλεόραση παρουσίασε τη λαμπαδηδρομία με την ολυμπιακή φλόγα ως διαφήμιση της Volkswagen. Δεν διάβασα κάτι σχετικό στις ελληνικές εφημερίδες. Είναι δυνατόν η Ελλάς – Ελλάς να κοιμάται τόσο; Και όμως! Όνειρα γλυκά μ' ένα link-ρόμπα

3 comments:

bidibis said...

Χε, αυτό το συμβαν λογοκλοπή το διάβασα πρόσφατα από παραπομπη του popoculture.blogspot.com.

Κρίμα γιατί το Lifo είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εντυπα που διακινούνται -και μάλιστα τζάμπα- εκεί χάμου. Φαντάσου όμως τι αντιγραφή θα πρέπει να πέφτει και από άλλα έντυπα.

Τεπσα, καλό είναι να στηλιτεύονται τέτοιου είδους πρακτικές, καιρός όμως είναι ασχοληθούν εκεί όξω και με τους εν ελλάδι "μουσικούς" αντιγραφείς. Ο Chris Martin τι εχει να πει άραγε για το Φοίβο; (http://www.youtube.com/watch?v=dPDhPQQ6cXw)

doctor said...

Link ρόμπα, δεν λες τίποτα!

Καλησπέρα.

doc

Υ.Γ. Η ελληνοτουρκική φιλία θα είναι ένα ανέκδοτο όσο οι δύο λαοί θα σκέφτονται θρησκόληπτα και εθνικιστικά...

basik-ly said...

@ bidibis (aka g.a.n.g)

Γιατί να διαφέρουν τα έντυπα από την τηλεόραση; Γιατί να διαφέρουν οι δημοσιογράφοι από τους υπόλοιπους Έλληνες; Η (λογο)κλοπή είναι άλλωστε εθνικό σπορ.

@ doctor

Απορώ και με τον Μάρκαρη που συν-έγραψε το σενάριο της ταινίας.

Πάντως το επιχείρημα για το περιβόητο βιβλίο της Ιστορίας ήταν έξοχο. "Ξενόφερτο".

Μα αφού "οι Αμερικάνοι και οι Ε.Ε. βάζουν την Ελλάδα να τρώγεται με τους γείτονες με σκοπό την πώληση όπλων μπλα μπλα...", γιατί τώρα ήθελαν να συμβάλουν στη φιλία της με την Τουρκία;

Λογική μηδέν.