Friday, March 21, 2008

21 Μαρτίου 2008

Είχα αποφασίσει να περάσω τη Μ. Παρασκευή με αρκετό ύπνο, αλλά ξύπνησα με ένα από τα ανούσια τηλεφωνήματα της Ε. Δεν έχει απολύτως τίποτε να πει και επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα - δουλειά και συγγενείς.

Το κακό είχε γίνει. Αποφάσισα να εκμεταλλευτώ τη μέρα δημιουργικά, διαβάζοντας έντυπα που είχαν στοιβαχτεί, και εντρυφώντας στα άλμπουμ των Portishead και των R.E.M.

Δεν ξέρω τι θα απογίνει η ταινία που βασίζεται στο βιβλίο του Bernhard Schlink «Der Vorleser» (είναι αυτός που διαβάζει κάτι δυνατά έτσι ώστε να τον ακούει κάποιος) και που γυριζόταν στο Görlitz, μια πόλη στα σύνορα Γερμανίας – Πολωνίας με μεγάλο ενδιαφέρον για τους Έλληνες, μετά τον ξαφνικό θάνατο του σκηνοθέτη Anthony Minghella. Ήδη είχε ξεκινήσει προβληματικά, αφού την τελευταία στιγμή η Kate Winslet ανέλαβε τον ρόλο που προοριζόταν για τη Nicole Kidman που είναι έγκυος, ενώ ο Γερμανός συμπρωταγωνιστής της, David Kross, στραμπούλιξε άσχημα το χέρι του λίγο πριν τα γυρίσματα.

Βλέποντας το τέταρτο και πέμπτο φιλμ από τον Δεκάλογο του Κισλόφσκι προβληματίστηκα σχετικά με τις δέκα εντολές. Μέχρι σήμερα δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι διαφέρουν από εκκλησία σε εκκλησία (αλλού δίνει προτεραιότητα η ορθόδοξη, αλλού η καθολική). Η Wikipedia έχει μια πολύ κατατοπιστική ταμπέλα.

Η τηλεόραση είναι γεμάτη ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου. Ίσως είναι ευκαιρία να δω το PASSION OF THE CHRIST του Mel Gibson.

Πολύ χάρηκα που δεν ξεμύτισα απ’ το σπίτι, έτσι όπως έβρεχε όλη μέρα. Στη Βαυαρία έστρωσε χιόνι. Χριστούγεννα με ήλιο και Πάσχα με χιόνι. Κεντρική Ευρώπη 2008.

1 comment:

etalon said...

Ερωτησεις:
Πως συ φανηκε η ΛΠ?
Τι γινεται με το ..."Κυμα"?
Εδωσες το φιλι?