Tuesday, January 15, 2008

Patti Smith: Dream of Life

Horses, horses, horses…

Η οθόνη γεμίζει από άλογα στο πρώτο πλάνο του ντοκιμαντέρ για τη σπουδαία Patti Smith με τίτλο Dream of Life.

Horses, horses horses…

Ο Steve Sebring συγκέντρωνε επί έντεκα χρόνια υλικό ακολουθώντας κατά πόδας την «νονά του punk» που δεν κρύβει την έλλειψη επιδεξιότητας στο παίξιμο της κιθάρας, και παρουσίασε ένα πορτρέτο της χαρισματικής αυτής ποιήτριας και μουσικού μέσα από συνεντεύξεις, αποσπάσματα από πρόβες και συναυλίες, αναγνώσεις ποιημάτων, αλλά και ταξίδια, περιπάτους, συζητήσεις…

Horses, horses, horses…

To αποτέλεσμα είναι μια κατάδυση στη φιλοσοφία της σπουδαίας καλλιτέχνιδας που θα ήθελε να τραγουδάει σαν τη Μαρία Κάλλας ή σαν τις ερμηνεύτριες της τζαζ June Christy και Chris Connor, αλλά «κατέληξε» να θεωρείται ζωντανός θρύλος του ροκ και να αποτελεί πρότυπο συνειδητοποιημένου ανθρώπου.

Horses, horses, horses…

Αν πάτε να δείτε το φιλμ προσδοκώντας να ακούσετε μουσική, μάλλον θα απογοητευτείτε. Αν πάλι έχετε παρακολουθήσει την πορεία της Patti Smith και γνωρίζετε αρκετά για τη ζωή της, το ντοκιμαντέρ δεν έχει να σας δώσει σχεδόν τίποτε.

Horses, horses, horses…

Προτιμήστε να ακούσετε άλλη μια φορά τους δίσκους της, να εντρυφήσετε στους στίχους της και - ακόμα καλύτερα - επιδιώξτε να την δείτε στη συναυλία που θα δώσει με αφορμή την πρεμιέρα του φιλμ, τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο.

Horses, horses, horses...

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.