Saturday, August 26, 2006

Άσχετοι

Εμπιστεύεστε, λοιπόν, ακόμη τα κείμενα στα "έγκριτα" έντυπα της "Ελλάς-Ελλάς";

Ιδού ένα τεστ: το κείμενο στην Ελευθεροτυπία και το αυθεντικό στον Guardian.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

4 comments:

basik-ly said...

Το καλύτερο σημείο - εκτός από τον άσχετο τίτλο - είναι η πρόταση για την Alicia Keys, όπου "η μεταφράστρια"/"ο μεταφραστής" έχει μπερδέψει το "heartily" με το "hardly"...

cyrus said...

Κατά τα άλλα, η αγγλική θεωρείται μια σχετικά εύκολη γλώσσα, που όλοι πλέον την κατέχουν σε ικανοποιητικό επίπεδο, κ.τ.λ....

basik-ly said...

Κι αυτό τα σχεδόν ναζιστικό:

"...αναρωτιέται ο κριτικός τού «Guardian» (και ελληνικής καταγωγής) Αλέξης Πετρίδης".

Μην ξεχνάμε την καταγωγή!!! Όπως ακόμη ακούμε "η Εθνική ΜΑΣ", λες και η χώρα δεν έχει αλλοδαπούς που παρακολουθούν τους αγώνες.

Αλλά τι περιμένεις, όταν η ιστοσελίδα της ΚΡΑΤΙΚΗΣ Ραδιοτηλεόρασης αυτοδιαφημίζεται ως εξής:

"Η συνεργασία της ΕΡΤ με το ΕΜΠ, ξεκίνησε το 1998, και προσφέρει τη δυνατότητα στους Έλληνες σε όλο τον κόσμο να ακούσουν και να δουν τα προγράμματά της, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους υπολογιστή. Kάθε μήνα συνδέονται πάνω από 10.000 χρήστες, κυρίως εκτός Ελλάδος, σε ένα ή περισσότερα από τα 5 ραδιοφωνικά κανάλια, ή στο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ."

Μην τυχόν ακούσουν οι αλλοδαποί! Η ΕΡΤ θέλει μόνο Έλληνες. Ή προεξοφλεί πως μόνο οι Έλληνες είναι τόσο μαζοχιστές ώστε να την παρακολουθούν!


Παίζει το Black Heart Procession 1

Seven Film Gallery said...

τελικα ΟΛΑ ειναι πολιτική. ευτυχως εσυ ειοαι μακρια, δεν κινδυνευεις να καεις στα καλα του καθουμενου ουτε να πνιγεις απο μια βροχή καλοκαιριάτικη και μετα με σημαιούλα, παθος και σαγιονάρα να υποδέχεσαι στην ΔΕΘ τους ...αρχηγούς.