Είναι δυνατόν να πάρει κανείς στα σοβαρά μια χώρα που (εξακολουθεί να) έχει πλοίο με το όνομα «Αίολος Κεντέρης», ακόμη κι αν δεν βύθιζε τη θαλαμηγό με τα απόνερά του; Κι άλλοι αθλητές και αθλήτριες υπήρξαν ντοπαρισμένοι αλλά τουλάχιστον παραδέχτηκαν το γεγονός. Τόσο πολύ ξέφτισε το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο» πλέον ή ήταν κι αυτό μια μπούρδα για να «φτιαχτεί» ο Νεοέλληνας;
Από την άλλη βέβαια θα μου πείτε: ποιος και με ποιον τρόπο ασχολείται σήμερα με το Ιράν; Άλλο η Περσία του Δαρείου… Η κάθε μια από τις πάλαι ποτέ ακμάζουσες χώρες απέκτησε τους δικούς της ταλιμπάν…
2 comments:
Πρόσφατα που το Αίολος Κεντέρης ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης πολλοί ταξιδιώτες σχολίαζαν ότι θα βρέθηκε μάλλον ντοπαρισμένο!
Εδώ θα (ψιλο-)διαφωνήσουμε. Υπό την έννοια ότι το καράβι δεν ανήκει σε χώρα αλλά σε εταιρεία. Η οποία έχει τη βάση της στην ιδιαίτερη πατρίδα του συγκεκριμένου αθλητή και προφανώς είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά (και... χοντρό) για τους συντοπίτες του να το πάρουν πίσω, ιδίως αφ'ότου επήλθε συμβιβασμός και τυπικά δεν κρίθηκε ένοχος.
Οι "ξένοι" μπορούμε να θεωρούμε ότι θέλουμε, και να αντιμετωπίζουμε το θέμα κάπως... συγκαταβατικά. Αλλά για τους γείτονές του / συντοπίτες του μάλλον είναι πολύ δύσκολο. Το πιο καλό θα ήταν να το πούλαγαν πάντως (έχουν αποδειχτεί και ακατάλληλα αυτά τα καράβια για Αιγαίο) και να "ξεφορτωνόντουσαν" και το όνομα έτσι. Δεν ξέρω τι θα έκανε μεγαλύτερη ζημιά (οικονομική) στην εταιρεία. Η μετονομασία ή η διατήρηση; Έχει να κάνει με το ... bottom line. Ελπίζω τουλάχιστον να το έχουν μελετήσει το πράγμα, γιατί είναι και εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.
Post a Comment